Politica de qualitat

INSTALSEMA, empresa que dedica la seva activitat a la instal·lació d’Electricitat, climatització, aigua, gas, contra incendis, treballs verticals i instal·lació de renovables, ha apostat per implantar un Sistema de Gestió de la Qualitat basat en la norma ISO 9001:2015 per a la millora i garantia del servei que ofereix als seus clients.

La Gerència d’INSTALSEMA enfoca el Sistema de la Qualitat com una manera d’organitzar el funcionament d’empresa, partint d’uns pilars bàsics com son la Qualitat dels seus treballs, la satisfacció del client i la millora continua de la eficàcia del sistema. El Sistema de Gestió de Qualitat d’INSTALSEMA es basa en:

  • La Qualitat i millora son responsabilitat de tots els integrants d’INSTALSEMA.
  • La Qualitat s’obté planificant, executant, revisant i millorant el Sistema de Gestió, tenint present en tot moment el context d’actuació d’INSTALSEMA, tan intern com extern.
  • La Qualitat està orientada cap a la satisfacció de tots els nostres clients, i parts interessades, mitjançant el compromís d’INSTALSEMA en complir amb les necessitats i requisits, així com els requisits legals, reglamentaris propis dels serveis.
  • La Qualitat es recolza en la Millora Contínua tan en els serveis que oferim com en la eficàcia del sistema de gestió de la Qualitat, en el que prevenir sigui un aspecte fonamental.
  • La Qualitat ens dirigeix a enfocar la màxima atenció en la evolució tecnològica i en les millores que aquestes posen a la nostra disposició.
  • La Qualitat requereix la participació i col·laboració de tots, raó per la que aquesta Política es difon a tot el personal d’INSTALSEMA, pel seu coneixement i comprensió.

Per a l’aplicació efectiva d’aquests principis, és absolutament necessari el recolzament d’aquests, tan de l’equip directiu com de tot el personal.